Single Note

Ο αγράμματος Señor Nada


(Πρώτη δημοσίευση 24 Μαΐου 2019 στο Facebook)

Κλακέτα…..3-2-1….Πάμε… Γεια σας…

Δεν με ξέρατε όλοι μέχρι τώρα, θέλω να συστηθώ πλέον σε όλο το λαό , γιατί πολύ απλά σαν ένας αγράμματος και ανεκπαίδευτος τσαρκαδόρος του διαδικτύου που ήμουν μ’ άρεσε να δείχνω όλα αυτά που έχω να δείξω…..Δηλαδή….ΤΙΠΟΤΑ….

Το όνομα μου λοιπόν είναι Señor Nada, ο κύριος Τίποτας. Μ’ αρέσει να γράφω το όνομα μου στα Ισπανικά γιατί όντας ματαιόδοξος τύπος μου αρέσει να δείχνω ένα αστραφτερό περιτύλιγμα γύρω από το κενό προσωπείο μου, άλλωστε είναι το μοναδικό πράγμα που έχω να δείξω, το περιτύλιγμα μου….

Εκτός από ένα λύκειο που έχω βγάλει, δεν έχω βγάλει τίποτε άλλο στη ζωή μου…Δεν σπούδασα, δεν δούλεψα σκληρά, δεν έγινα κάποιος, δεν είμαι ένα αξιοσέβαστο μέλος της πραγματικής κοινωνίας μου…Έχω μόνο το δικτυακό μου περιτύλιγμα που για χρόνια προσπαθώ να το κρατήσω όσο πιο αστραφτερό γίνεται ώστε να θαμπώνω όλους εσάς που έχετε μάθει να θαμπώνεστε από κενούς ανθρώπους σαν εμένα. Είμαι σίγουρος ότι έχω καταφέρει στο τέλος αυτής της πορείας να σας πείσω ότι το «είναι» μου είναι το «φαίνεσθαι» μου…..

Σας φαίνονται ωραία και ψαγμένα όλα αυτά που γράφω μέχρι τώρα?? Μην αναρωτιέστε πως τα σκέφτηκα….Δεν είναι δικά μου….Τα βρήκα έτοιμα στο ίντερνετ από άλλους όμοιους μου και τα αντέγραψα….Στο σχολείο ήμουν καλός στην αντιγραφή, από μικρός ήξερα ότι δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο εκτός από το πως να κλέβω τις σκέψεις, τα γραφτά και τα αισθήματα των άλλων… Ήμουν πολύ καλός σε αυτό γι’ αυτό και έχω προκόψει στη ζωή μου….

Ωωωωω ναι….Δεν σας το είπα?? Τελικά όσο και να φαίνεται οξύμωρο και περίεργο έχω προκόψει στη ζωή μου….Έχω καταφέρει να γίνω ΚΑΠΟΙΟΣ…. Εγώ ο κύριος Τίποτας, αφού έγινα Señor Nada έχω φτάσει στη γη της επαγγελίας μου, έχω φτιάξει μια ζωή σχεδόν παραμυθένια….Έχω πείσει πολλούς, πάρα πολλούς από εσάς ότι είμαι αυτός που χρόνια ψάχνατε για να εμπιστευτείτε….Πλέον δεν είμαι το βάρος των άλλων, οι άλλοι μου δίνουν από το βάρος τους και με έχουν φτάσει ψηλά, πολύ ψηλά….Τόσο ψηλά που δεν βλέπω πλέον κάτω….

Το μόνο που με νοιάζει πια είναι να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να περιποιούμαι το περιτύλιγμα μου, αυτό που με έφερε εδώ που με έφερε…

Να…και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω αυτό κάνω…. Είμαι μπροστά στον φωτιζόμενο καθρέφτη μου και προβάρω τον επόμενο και τελευταίο λόγο μου για την Κυριακή των εκλογών που έρχονται… Φίλοι μου , συμπατριώτες μου είμαι πεπεισμ …….....@!$%^&*!@#$%^&

Ώρα 6:58 πρωί στο συζυγικό κρεβάτι…

-) Παναγία μου!!! Τί έπαθες άντρα μου?? Γιατί ταράχτηκες στον ύπνο σου??? Με τρόμαξες!!

-) Ωχ γυναίκα μου τι όνειρο ήταν αυτό που έβλεπα….Τι εφιάλτης….Έβλεπα ότι ήμουν μπροστά στον καθρέφτη μας με μία κάμερα στημένη και έκανα πρόβα τον λόγο μου…ώσπου ξαφνικά εκεί που μιλούσα στον εαυτό μου, έσπασε ο καθρέφτης….Πέφτει στα πόδια μου και μου κόβει τα δάχτυλα…Παντού αίμα και αφόρητος πόνος…Ευτυχώς ξύπνησα!!!!

-) Μα Καλά….Πως σου’ ρθε….???

-) Ήμουν λέει κάποιος σπουδαίος πολιτικός που με έλεγαν Señor Nada…

-) Μην ανησυχείς αγάπη μου….Ένα όνειρο ήταν και έφυγε….Σήκω σιγά σιγά…Είναι Κυριακή και πρέπει να πας να ψηφίσεις …Μην ξεχνάς ότι πρέπει να ψηφίσεις τον εαυτό σου...

-) Εσύ μάτια μου πότε θα έρθεις να με ψηφίσεις??

-) Θα έρθω κι εγώ καρδιά μου αλλά πιο μετά, μην ξεχνάς πως είναι Κυριακή και εμείς οι ενορίτισσες έχουμε να ετοιμάσουμε στην εκκλησία τα γεύματα για τους φτωχούς…

-) Α….ναι μάτια μου έχεις δίκιο….Και μην ξεχάσεις….Φέρε κάτι για το σπίτι, να έχουμε κάτιτις για 2-3 μέρες μέχρι να πληρωθώ….

-) Θα φέρω αγάπη μου…Θα φέρω…Μην μου στεναχωριέσαι….Κάθε Κυριακή φέρνω τα τελευταία χρόνια….

Είναι ένα ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής….Η διαδρομή προς το εκλογικό τμήμα είναι μερικά λεπτά μακριά με το αμάξι. Πριν ξεκινήσει να πάει να κάνει τη δουλειά που έπρεπε να κάνει, ρίχνει μια ματιά γύρω του για να σιγουρευτεί ότι είναι μόνος του...Στη συνέχεια σηκώνει το κεφάλι του και κοιτάζει με σαρδόνιο χαμόγελο και πυγμή το πρόσωπο του στον καθρέφτη του αμαξιού του και μονολογεί:

Σήμερα Señor Nada θα τους γαμήσουμε όλους…..

Την επόμενη ακριβώς στιγμή ξεσπιέται και τρομάζει από τον ήχο ενός F-16 που περνάει σαν σίφουνας από πάνω του για να πάει να κάνει και αυτό τη δουλειά που έπρεπε να κάνει......

Σηκώνει το κεφάλι του, στον ουρανό αυτή τη φορά.... και απλά........ένα δάκρυ κυλάει απ’ τα μάτια του....... την ώρα που ο player παίζει αυτό το τραγούδι…..

‘’ A king without a sword A land without a king A truth without a voice One song left to sing One song to sing

A wise man told me there's something you should know The way you judge a man is to look into his soul And you'll soon see everything..’’

A voice from the past cried "Give peace a chance" He paid our price now he's free at last Imagine, we called him a dreamer! How many times must good men die? How many tears will the children cry? 'Til they suffer no more sadness Stop the madness, Oh, stop the madness.

If ashes are ashes and dust is dust At our journey's end then return we must To the sands of the shore White doves in flight Peace to all But tell me why the peacemakers fall Must we bury anymore?

The hush of the crowd as the horse rode by A black lace veil hid the tears from her eyes And we all wept in silence How many times must good men die? How many times will the children cry? 'Til they suffer no more sadness Oh, stop the madness Oh, stop all the madness.

Υ.Γ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι ότι γουστάρει ο καθένας να είναι....

G


Featured Notes
Recent Thoughts
Archive

   © 2020 by Greek Avra