top of page

Editorial

Φίλοι μου γεια σας!!

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Πολλοί από εσάς μπορεί να αναρωτιέστε τι πραγματικά είναι αυτό το website. Γι' αυτό λοιπόν γράφονται αυτές οι γραμμές ώστε να σας εξηγήσω τον λόγο ύπαρξης αυτού του ιστότοπου, αλλά και να σας περιγράψω τη δομή του όπως την οργάνωσα στο μυαλό μου και τη δημιούργησα εδώ μόνος μου σαν παλιός προγραμματιστής που ήμουν, γραμμή προς γραμμή και σελίδα προς σελίδα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πολύ πριν βγει στον αέρα αυτό το νέο website [1] εγώ ο Γιώργος Λυριστής σαν δημιουργός, μουσικός και συγγραφέας, δημοσίευα ανά καιρούς τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μου σε διάφορα φιλόξενα μέρη στο διαδίκτυο, όπως στο google blogs, facebook, youtube, soundcloud, reverbnation, κλπ. Εκεί υπήρχαν και υπάρχουν οι μουσικές, τα video clips, τα κείμενα και τα ποιήματα μου. Παράλληλα με όλα αυτά δημιούργησα to 2013 ένα μουσικό σχήμα εδώ στην Αμερική το οποίο απευθύνεται σε όλη την Ελληνική ομογένεια της Αμερικάνικης Ηπείρου. Το συγκρότημα αυτό βρήκε φιλόξενη στέγη διαφήμισης και παρουσίασης της δράσης του σε αυτόν εδώ το χώρο [2].

Αποφάσισα λοιπόν πως έφτασε η ώρα όλο αυτό το πλούσιο υλικό από το καλλιτεχνικό μου "δημόσιο γίγνεσθαι" να συγκεντρωθεί και να παρουσιαστεί σε έναν και μόνο τόπο. Επίσης εδώ θα παρουσιάζονται πρώτα όλες οι νέες δουλειές μου και στη συνέχεια θα δημοσιεύονται στα social media. Φυσικά μιλάω για συνθέσεις και δημιουργίες ή διασκευές που φέρουν αποκλειστικά την υπογραφή μου [3].  

 
Αυτά όσον αφορά το λόγο ύπαρξης αυτού του χώρου. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το σάιτ αυτό έχει μια συγκεκριμένη σπονδυλωτή μορφή. Αποτελείται δηλαδή  από πέντε βασικές ενότητες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους φτιάχντας στο τέλος την ολοκληρωμένη δομή αυτού του ιστότοπου. Οι ενότητες αυτές έχουν πάρει το όνομα τους από το χρώμα με το οποίο εμφανίζονται, αλλά και από τους χώρους του δικτυακού σπιτιού που εμπνεύστηκα πως σας φιλοξενώ αυτή τη στιγμή. Περιληπτικά είναι οι εξής:

1η ΕΝΟΤΗΤΑ (White Entrance) : Αποτελείται από τις σελίδες: Home, About, George Bio, Editorial, Site Map.

2η ΕΝΟΤΗΤΑ (Light Grey Studio) : Σελίδες: Composer, Songwriter, Creator, Musician, Singer, Albums, Author.

3η ΕΝΟΤΗΤΑ (Grayish Cyan Room) : Σελίδες: Band, Traditional, Laiko-Folk, G Show, Gigs.

4η ΕΝΟΤΗΤΑ (Grayish Yellow Sofa) : Σελίδες: Blog, Useful, Places.

5η ΕΝΟΤΗΤΑ (Light Violet Garden): Σελίδες: Contact, Bonus Page.

Αναλυτική παρουσίαση όλης της δομής και της μορφής γίνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα με τίτλο Site Map.

 

Ο λόγος που έγινε αυτή η κατανομή με αυτόν το τρόπο είναι επειδή το υλικό που θέλω να προβληθεί είναι αρκετά μεγάλο. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν σελίδες που δεν έχουν καμία σχέση μεταξυ τους, άρα η σωστή ταξινόμιση τους ανά κατηγορία ήταν μονόδρομος.  

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

 

[1] Αυτό το νέο σάιτ αποτελεί τη συνέχεια του προηγούμενου, το οποίο είχε τον ίδιο ακριβώς τίτλο με τη μεγάλη διαφορά ότι η προηγούμενη έκδοση αφορούσε μόνο το μουσικό συγκρότημα. Πλέον έχουν αλλάξει πάρα πολλά και όλα έχουν αποκτήσει πιο προσωπικό χαρακτήρα..

[2] Το συγκρότημα Greek Avra οφείλει σχεδόν τα πάντα στην προηγούμενη έκδοση αυτού του σάιτ. Κατ' αρχήν έδωσε το στίγμα του στο διαδίκτυο της ομογένειας και στη συνέχεια κατάφερε να κλείσει αρκετές εμφανίσεις κερδίζοντας φίλους και υποστηρικτές οι οποίοι μάθαιναν για εμάς μέσα από τις σελίδες του προηγούμενου σάιτ.

[3] Αναφέρω ότι παρουσιάζω σε αυτό το σάιτ τις μουσικές δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή μου. Το επισημαίνω αυτό για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Επειδή πολύ απλά υπάρχουν και αρκετές μουσικές δημιουργίες οι οποίες δεν φέρουν την υπογραφή μου παρόλο που είναι δικές μου "πρώτες ύλες". Αυτό είναι ένα λεπτό σημείο που "επιβάλλεται και πρέπει" να μείνει μακριά από τα φώτα του ίντερνετ και της δημοσιότητας...  

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Φτάνοντας στο τέλος αυτού του ποταμού λέξεων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την υπομονή που είχατε ώστε να διαβάσετε όλα τα παραπάνω. Πιστεύω πως όταν περιηγηθείτε μέχρι τη τελευταία σελίδα αυτού του σάιτ τότε θα έχετε γνωρίσει πολύ καλύτερα τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά...

Και αν με ρωτήσετε γιατί κατά βάθος έφτιαξα όλο αυτό το δικτυακό οικοδόμημα, τότε θα σας πω τα εξής: 

Θέλω να υπάρχει συγκεντρωμένο το προσωπικό μου στίγμα στο ίντερνετ. Να αιωρείται στον κυβερνοχώρο για πάντα η καθεμιά μου έμπνευση ξεχωριστά, αλλά μέσα σε ένα σπίτι....το σπίτι μου, στο οποίο είστε όλοι φιλοξενούμενοι. Όνειρο μου είναι να μπορώ να σας κάνω να ταξιδέψετε μαζί μου εκεί που φυσάει η δικιά μου αύρα....
Η Ελληνική Αύρα....  


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

G
 

 

 

Anchor 1up
Anchor 2up
Anchor 3up
Anchor 4
Anchor 5
Anchor 6
cd 2.png
bottom of page